5 nyári sport, amit mindenképp próbálj ki idén

Így sportolj szárazföldön, vízen, városban vagy vidéken

A nyári programok mellett sokszor kevesebb időnk jut a rendszeres testmozgásra, a kánikula pedig rendszerint nem hozza meg a kedvünket a futáshoz vagy edzőtermi spinninghez. Itt az ideje, hogy olyan sportokat is kipróbáljunk, amelyekről elsőre nem is gondolnánk, hogy felér egy edzéssel - így a testmozgás nem kötelesség, hanem örömteli időtöltés lesz. Legyünk a városban vagy vidéken, vízpart közelében vagy a hegyekben, minden lokációhoz találhatunk egy nekünk való sportot. Az alábbi összeállításban sorra vettünk öt kihagyhatatlan nyári aktivitást az Euronics szakértőivel.

1. Röplabda a strandon, vízparton

A klasszikus röplabda nyári változatát szinte bárhol kipróbálhatjuk, hiszen manapság már kivétel nélkül minden strandon találunk röplabdahálót – így csak egy labdára és vállalkozó kedvű barátokra van szükségünk a garantáltan jó hangulathoz. Ha komolyan vesszük a mozgást, egy meccs alatt akár kétszáz ugrást is elvégezhetünk úgy, hogy fel sem tűnik. A nagy hőségben mindig ügyeljünk a folyadékpótlásra, ha pedig elfáradtunk a röplabdázásban, irány a víz!

2. SUPozás a víz felszínén (és a vízben, ha beleesünk)

Itthon még csak pár éve tűnt fel a SUP, azaz a Stand Up Paddle Surf, de már elmondható, hogy nyáron kevés vízpart van, ahol ne találkoznánk deszkákon állva evező emberekkel. Elsőre nehéznek tűnhet így evezni, valójában azonban könnyű belejönni, kezdőként pedig ülhetünk vagy nyugodtan rá is feküdhetünk a deszkára, matracként használva azt a hűs vízen. Haladók számára kihagyhatatlan élmény a SUP jóga, ahol miközben aktívan dolgoztatjuk az izmainkat, az ászanákban elmerülve kapcsolódhatunk ki a víz felszínén. Saját SUP-pal bárhol, bármikor hódolhatunk a sportnak: az Euronics kínálatában most például igen kedvező áron kaphatunk prémium, egy zsákba összecsomagolható deszkát.

3. Golf a városban

Ha nem mindennapi sportra vágyunk, próbáljuk ki a golfot, ami talán az egyik legelegánsabb módja a mozgásnak. Budapesten és vidéken is számos pályán – vagy akár golfhotelekben is – kipróbálhatjuk (de a Holdon is játszották már, szóval semmi nem akadály), miközben zavartalanul élvezhetjük a természetet. Ráadásul, ha nem ülünk fel egy golfkocsira, a napi ajánlott lépésszámot is teljesíthetjük, óránként 400 kalóriát elégetve ezzel.

4. Kajakozás a folyón, a tavon

A kajakos vízitúra egy igazán izgalmas nyári program, hiszen amellett, hogy gyönyörű helyeket csodálhatunk meg közben, a tempót is a saját erőnlétünkhöz igazíthatjuk, ha egyszemélyes hajót választunk. Természetesen társas verzió mellett is dönthetünk, ami kiváló ismerkedési és kapcsolatépítési lehetőség, ráadásul az evezőtárs a motivációnkat is növeli. A többnapos túrák alkalmával nem ritka, hogy naponta 10-15 km-t is megtesznek az evezők, így garantált az aktív kikapcsolódás a természetben.

5. Biciklizés bárhol

Bár nagyon egyszerűnek tűnhet, a mindennapi mozgásunkat azzal is kiegészíthetjük, ha az autó vagy a tömegközlekedés helyett a biciklit választjuk a városon belüli közlekedésre – így például a munkába járással rögtön ki is pipálhatjuk a napi sportolást. Ha egy hosszabb távra vállalkoznánk, körbetekerhetjük a Balatont vagy a Velencei-tavat, de egy, most állami támogatással megvásárolható, néhány elektronikai üzletben is kapható elektromos kerékpárral akár a hegyvidéket is meghódíthatjuk! Egy elektromos rollerrel pedig azon túl, hogy gyorsan és kényelmesen juthatunk el városon belül bárhova, még a gyerekkorunkat is egy kicsit újraélhetjük.