Egy értékesítő átlagosan közel 400 ezret keres, tovább emeljük az alapbéreket

Egy raktáros 300-320 ezer forintos, egy hitelügyintéző-pénztáros 340-360 ezer forintos, míg egy szakértékesítő akár 360-380 ezer forintos bruttó bért kereshetett juttatásokkal 2021 első félévében a legnagyobb magyar tulajdonú műszaki áruházláncnál.

Mindezt úgy, hogy cégünk a tavaszi boltzár alatt sem bocsátotta el munkavállalót, és az alapbéreket sem csökkentette. 2021 nyarán, infláció feletti mértékű béremelést és félévente folyósított, évente összesen akár egy teljes havi fizetésre rúgó hűségbónuszt is bevezettünk közel 700, a hálózatban dolgozó munkatársunk számára.

A pandémia az elmúlt másfél évben mindenki életét megnehezítette, ugyanakkor jelentősen nőtt a műszaki cikkek iránti kereslet. Különösen a fokozatos nyitással, az ország újraindulásával: az Euronics üzlethálózatában az idei év első felében – a zárva tartott időszakot nem számítva, több mint 20, a webshopon mintegy 60 százalékkal nőtt az árbevétel. A legnagyobb, magyar tulajdonú műszaki kereskedőként, munkavállalóinkkal is osztozunk az eredményekben. A tavaszi boltzár alatt minden érintett dolgozó fizetett szabadságon volt, így senkit nem kellett elküldenünk a pandémia miatt, most pedig az inflációt meghaladó mértékben, átlagosan 7 százalékkal emeltük a szaküzletekben a béreket, szinte minden pozícióban.

„Vállalatunk idén 32. éve működik sikeresen és folyamatos növekedés mellett Magyarországon. Fontos célkitűzésünk, hogy megbízható munkáltató legyünk, amely hosszú távú együttműködésre, már-már családias kapcsolatra törekszik. Nem véletlen, hogy számos munkatársunk már több mint 30 éve az Euronics szakértőjeként dolgozik” – mondta Fazekas Bálint, az Euronics Magyarország kereskedelmi ügyvezető igazgatója. „Meggyőződésünk, hogy a fogyasztóknak nagy szükségük van a szakértő értékesítőkre, akik a vásárló igényeinek leginkább megfelelő műszaki cikket ajánlják megvételre. Folyamatosan képezzük kollégáinkat, hogy mindig tisztában legyenek a legújabb trendekkel, a távoktatásban elvégezhető modulokból negyedévente vizsgát is tesznek. Elköteleződésüket, kitartásukat és motivációjukat rendszeresen honoráljuk, úgy a versenyképes alapbérrel és juttatásokkal, mint a kiváló teljesítményarányos extra jövedelemmel és a félévente esedékes lojalitási jutalommal.”

Az idei évtől hűségbónuszt is fizetünk munkatársainknak: a legalább 6 hónap munkaviszonyt betöltött kollégák esetében két részletben, januárban és júliusban juttatunk a munkaviszony hosszával arányosan növekvő, 24 havi munkaviszony esetén egy havi plusz bér. Cégünk kiemelkedő béren kívüli juttatási és motivációs rendszert működtet, amivel a kollégák jó teljesítmény esetén jelentősen tudják növelni a fizetésüket. A béremelés előtt egy áruházvezető-helyettes vagy áruházi raktárvezető átlagosan 400-470 ezer, az értékesítők és szakértékesítők: 360-380 ezer, a hitelügyintéző-pénztárosok 340-360 ezer, a többi szaküzleti pozícióban dolgozók (pl. raktáros, adminisztrátor) 300-320 ezer forint közötti értékben kaptak juttatási csomagot (bruttó bért és cafeteriát).