Megvannak az Euronics adománypályázatának nyertesei

97, a vírus ellen küzdő magyar egészségügyi intézményhez érkeznek meg a napokban az Euronics jótékonysági programjában felajánlott nagy háztartási gépek és Dyras termékek.

Több mint 200 pályázat érkezett a magyar tulajdonú Euronics jótékonysági felhívására, melyben hűtőgépeket, mosógépeket, valamint szárítógépeket, illetve Dyras háztartási kisgépeket ajánlott fel a cég, több mint 25 millió forint értékben a frontvonalban dolgozó, koronavírus ellen küzdő intézmények számára.

A legtöbb pályázat kórházaktól, illetve mentőállomásoktól érkezett, emellett sok idősotthon és szociális ellátással foglalkozó intézmény is jelentkezett. A pályázatok jelentős része Pest megyéből és Budapestről származott, azonban a megyeszékhelyek mindegyikéből jöttek igénylések.

A jelentkezők belátással jelölték meg szükségleteiket, épp ezért több esetben a szervezetenként igényelhető két háztartási nagygép helyett csak egyet kértek, így a támogatni tervezett 75 intézmény helyett összesen 97 szervezetnek juttat el a mindennapi munkához nélkülözhetetlen háztartási gépeket az Euronics. A pályázatok elbírálását a műszaki áruházlánc igazgatósága végezte. A döntés során figyelembe vették, hogy a járvány kezelésében kiemelt fontossággal bíró osztályokhoz jussanak a készülékek, illetve, hogy a leginkább hiányt szenvedő intézmények kapjanak alapvető segítséget. A 97 nyertes pályázóhoz április 23-tól kezdődően érkeznek a gépek, melyek beszerzésében segítségünkre voltak beszállítói partnereink közül az Electrolux, a Gorenje és a Whirlpool. A szállítást a Royal-Futár Hungária vállalta, díjmentesen.

„Úgy gondoljuk, hogy jelenleg egyikünk élete sem könnyű a járvány miatt. Ugyanakkor hiszünk abban, hogy segíteni kell, ha van rá lehetőségünk. A 97 nyertes intézmény dolgozójának munkáját valamelyest sikerül talán megkönnyíteni a felajánlásunkkal.” – nyilatkozta Fazekas Bálint, az Euronics igazgatósági tagja.